Bel ons 085 3036791

Tips Atlético Madrid

Het bezoeken van een wedstrijd van Atlético Madrid, in het hypermoderne Wanda Metropolitano stadion, is een must en droom voor vele voetbalfans. Iedere thuiswedstrijd is het stadion volledig uitverkocht en hangt er een unieke sfeer en beleving tijdens en rondom de wedstrijd. Om hiervan optimaal te kunnen genieten en alles mee te kunnen maken is het goed om voor jouw bezoek op te hoogte te zijn van een aantal zaken. Op deze pagina vind je praktische informatie en schrijven wij wat je zowel op een wedstrijddag van Atlético Madrid kunt gaan doen. Haal op deze manier alles uit jouw voetbalreis!

Hoe bij het stadion te komen?

Het Wanda Metropolitano stadion bevindt zich op tien kilometer ten noordoosten van het centrum van Madrid. Gelegen aan de Avenida Luis Aragones 4, 28022 te Madrid. Het stadion kan je het beste bereiken door het openbare vervoer te gebruiken, dit is namelijk perfect georganiseerd in de stad.

Met de metro naar het stadion

Stadion Wanda Metropolitano kan je het beste bereiken per metro. Dit is de meeste comfortabele manier van reizen en je arriveert op zo’n 200 meter afstand van het stadion. Voordeel is dat je ondergronds reist en dus geen last hebt van het drukke verkeer rondom de wedstrijd op de reguliere wegen. De dichtstbijzijnde metrohalte is station ‘Estadio Metropolitano’ wat overeenkomt met lijn 7. Op een wedstrijddag wordt de frequentie van het aantal metro’s verhoogd en reis je in ongeveer 40 minuten vanuit het centrum van Madrid naar het stadion.

Met de bus naar het stadion

Naast de metro is het Wanda Metropolitano stadion goed bereikbaar per bus, het wordt bediend door 15 lijnen en 20 verschillende streekbussen. Vanaf twee uur voor de wedstrijd tot 1,5 uur na de wedstrijd rijdt er een speciale busdienst naar station ‘Plaza de Grecia’, naast het stadion. Kijk op Google Maps naar actuele buslijnen tijden.

Bagage Estadio Wanda Metropolitano

Wanneer je een wedstrijd van Atlético Madrid bezoekt is het niet toegestaan om grote voorwerpen mee naar binnen te nemen, zoals kinderwagens, koffers of grote tassen. Daarnaast worden voorwerpen die groter zijn dan 500 gram niet toegelaten tot het stadion, zoals flesjes drinken of voedsel. Er wordt een bagagedepot aangeboden om je bezoek aan het stadion comfortabeler te maken.

Wat te doen voor de wedstrijd?

Het is aan te raden om vroegtijdig (2/3 uur van tevoren) naar de omgeving van het Wanda Metropolitano stadion af te reizen.

Enerzijds omdat je dan de drukte vlak voor de wedstrijd vermijdt en anderzijds omdat er enkele leuke dingen te doen zijn rondom het stadion. Ga ongeveer een uur voor de aftrap het stadion naar binnen, bekijk het gloednieuwe stadion en de warming-up van beide teams. Kom zodoende optimaal in de sfeer van de wedstrijd en maak mee hoe supporters van Atlético Madrid een wedstrijddag beleven!

Bezoek bars / restaurants nabij Wanda Metropolitano

Wanneer je tijdig naar het stadion van Atlético Madrid afreist heb je alle tijd om een kijkje te nemen in de omgeving nabij het stadion. Hier bevinden zich enkele gezellige bars en restaurants waar Atlético Madrid supporters bijeenkomen voor een hapje, drankje en voetbal kijken. De aankomende wedstrijd wordt besproken en vervolgens lopen de supporters gezamenlijk richting de ingangen van het stadion. Direct naast het stadion bevindt zich het restaurant ‘La Gardona’ waar het gezellig is met een terras. In naaste omgeving nabij de rotonde van Plaza Gercia heb je diverse bars en restaurants wat leuk is om te bezoeken. Bar El Previo, Bar el Churreton en Bar Akelarre zijn bijvoorbeeld leuk om heen te gaan.

Wedstrijd Atlético Madrid

Ga naar de Atlético Madrid fanshop

Als jij met jonge kinderen naar Atlético Madrid gaat is het niet per se leuk of geschikt om een bar of restaurant voor de wedstrijd te bezoeken. In dit geval is de fanshop van Atlético Madrid een goed alternatief. In deze grote voetbalwinkel in het stadion Wanda Metropolitano vind je alle merchandise artikelen van de club wat geschikt is als souvenir of geschenk voor iemand anders. Denk hierbij aan officiële tenues, trainingskleding, sjaaltjes of alle accessoires.