Bel ons 085 3036791

Tips Real Madrid

Een voetbalreis naar Real Madrid is voor velen een 'once in a lifetime' ervaring. Het is dan ook goed om voor je vertrek naar Madrid te bepalen wat je allemaal wilt gaan doen, ook op de wedstrijddag van Real Madrid. Het is natuurlijk zonde dat je bepaalde dingen niet kunt zien of mee kan maken, omdat je niet goed voorbereid bent. Haal het maximale uit je voetbalreis naar Real Madrid door onderstaande praktische tips en informatie. Geniet vervolgens optimaal!

Hoe kom je bij het stadion van Real Madrid?

Het stadion van Real Madrid, Estadio Santiago Bernabéu, is gelegen aan Avenue de Concha Espina 1, 28036 te Madrid. Dit op ongeveer vijf kilometer afstand ten noorden van het centrum van Madrid. Lees hieronder hoe je Bernabéu vanuit het centrum het beste kunt bereiken met het openbaar vervoer.

Met de metro naar Bernabéu

Estadio Santiago Bernabéu kan je vanuit het centrum het beste bereiken met de metro. Uiteindelijk dien je metrolijn L10 (blauwe lijn) te nemen richting 'Tres Olivos' en stap uit bij metrostation Santiago Bernabéu. Voordeel is dat je ondergronds reist en dus geen last hebt van het drukke verkeer op de weg. Vanuit het centrum van Madrid ben je met de metro ongeveer 20 minuten onderweg naar het Bernabéu.

Met de bus naar Bernabéu

Afhankelijk van waar jij je bevindt in het centrum van Madrid kan je ook de bus nemen naar het stadion. Houd er rekening mee dat deze bussen, vooral rondom het stadion, helemaal volgepakt zitten en er weinig tot geen plek is. Het nadeel van het gebruiken van de bus is dat de rit erg lang duurt vanwege de drukte op de weg en vele stoplichten. Kijk op Google Maps op je telefoon naar actuele buslijnen en tijden.

Met de taxi naar Bernabéu

Ook kan je ervoor kiezen om met de taxi of Uber taxi naar het stadion van Real Madrid te gaan. Vooral als je met drie of vier personen op voetbalreis gaat is dit ideaal. Boek vooraf een taxi en overleg een ophaallocatie en tijdstip, omdat alle taxi's anders volgeboekt zijn. Houd rekening met lange ritten, omdat het verkeer voor de wedstrijd rondom Bernabéu vast staat.

Wat te doen voor de wedstrijd?

Afhankelijk van jouw reisgezelschap kan je voor de wedstrijd van Real Madrid een aantal leuke dingen gaan doen. Zorg er in ieder geval voor dat je zo'n uur voor de aftrap nabij de juiste ingang van het stadion bent om de gigantische drukte vlak voor de wedstrijd te vermijden. Daarnaast is het leuk om de sfeer in het stadion te proeven en de warming-up van beide teams te bekijken.

Bars/ restaurants in centrum Madrid

In het centrum van Madrid bevinden zich enkele leuke bars en restaurants waar de Real Madrid supporters voor de wedstrijd bijeenkomen. Hier wordt gezellig wat gedronken en gegeten, voetbal gekeken om vervolgens gezamenlijk naar Bernabéu te gaan. Calle de Espoz y Mina is de bekendste straat in het centrum van Madrid, de bar 'La Fontana de Ora' is echt een aanrader om te bezoeken. In dit gebied liggen tevens veel restaurants waar je onder andere goed tapas kunt eten!

Bars/ restaurants nabij Bernabéu

Ook kan je ervoor kiezen om vroegtijdig naar de omgeving van stadion Santiago Bernabéu te vertrekken en daar in de stemming en sfeer van de wedstrijd te komen. Rondom het stadion bevinden zich gezellige bars en restaurants waar je samen met andere Real Madrid supporters wat kunt eten, drinken en andere voetbalwedstrijden op tv kunt kijken. Bij tribune 'Fondo Sur' (zuidkant) bevindt zich 'Restaurante Brios' waar het altijd erg druk en gezellig is, hier is tevens de fanatiekere aanhang van Real Madrid aanwezig. Aan de noordzijde van Santiago Bernabéu (tribune Fondo Norte) liggen meerdere bars en restaurants met terrasjes waar het erg gezellig is. Bar La Huella, Restaurante José Luis en Bar Orsay zijn leuk om te bezoeken.

Bezoek de Real Madrid fanshop

Ga jij op voetbalreis naar Real Madrid met je gezin of alleen met je zoon/dochter dan is het voor de wedstrijd wellicht leuk om de Real Madrid fanshop te bezoeken. De officiële Real Madrid fanshop in het Santiago Bernabéu heeft een verkoopruimte van 1.500 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen van het stadion. De ingang van de Megastore bevindt zich aan de 'Calle Padre Damián', naast Gate 57. In deze fanshop vind je alle soorten merchandise artikelen van de club, ideaal om te kopen als souvenier of geschenk.