Speelschema’s Real Madrid en Atlético Madrid

De Spaanse voetbalbond (RFEF) is verantwoordelijk voor het samenstellen van het speelschema voor de Primera División, de hoogste Spaanse voetbalcompetitie. Er is geen exacte datum waarop het speelschema ieder seizoen bekend gemaakt wordt. In het algemeen is dit eind juli, ongeveer 3/4 weken voordat de competitie van start gaat. Lees hieronder meer informatie over de speelschema’s van Real en Atlético.

Aanbod voetbalreizen Spanje

Het speelschema van Real en Atlético Madrid in La Liga

Het speelschema van de Primera División wordt eind juli in eerste instantie gepubliceerd als concept. Alle wedstrijden worden vervolgens ongeveer drie weken voor het betreffende speelweekend definitief ingepland. Houd er rekening mee dat een speelweekend in Spanje varieert van vrijdagavond tot maandagavond. Vaak worden minder belangrijke wedstrijden ingepland op vrijdag- of maandagavond en de grotere wedstrijden op zaterdag of zondag. Dit wordt bepaald aan de hand van televisierechten (hoe meer kijkers hoe beter) en Europese speelschema’s. Wanneer Real Madrid op dinsdagavond bijvoorbeeld Champions League verplichtingen heeft zullen zij in de competitie niet op zondag voetballen. Het definitieve speelschema wordt altijd gepubliceerd op de website van La Liga.

Voetbalwedstrijden Real Madrid én Atlético Madrid

Naast de televisierechten en Europese speelschema’s dient de Spaanse voetbalbond rekening te houden met dat Real Madrid en Atlético Madrid in principe niet tegelijkertijd thuis kunnen voetballen. Dit in verband met de veiligheid in de stad Madrid en beschikbare politie-inzet. Dus wanneer Real Madrid thuis speelt, speelt Atlético Madrid uit en vice versa. De laatste seizoenen is het eigenlijk altijd zo dat Real Madrid en Atlético Madrid thuis op zaterdag of zondag voetballen. Dit omdat dan de meeste mensen naar voetbal kijken op televisie en zo hoge kijkcijfers en dus televisie inkomsten behaald kunnen worden.

Madrid derby bezoeken

De enige manier om zowel Real Madrid als Atlético Madrid te bezoeken is natuurlijk wanneer deze teams het onderling tegen elkaar opnemen. Deze wedstrijd wordt wordt ‘El Derbi Madrileño’ genoemd en is voor beide clubs dé wedstrijd van het seizoen. Niet alleen staan hier drie punten op het spel, maar telt ook de trots en rivaliteit tussen beide clubs. Qua sfeer en beleving is het dan ook uniek om deze wedstrijd te bezoeken. Kaarten voor Real Madrid – Atlético Madrid kan je kopen bij betrouwbare Nederlandse tussenpartijen. Zij hebben de juiste lokale contacten en zijn in staat deze kaarten aan jou als consument te leveren.